alle kanten uit

Vanaf vorig seizoen duo-presenteer ik het gloednieuwe programma ‘Op Zondag’. Een bruisende talkshow met wekelijks weer een totaal onderwerp voor de kijker. Hard werken voor mij als presentatrice want de onderwerpen zijn per aflevering totaal verschillend. Mode, zorg, dieren, duurzaam bouwen tot aan vakantie en uitjes. Maar ook serieuze onderwerpen als uitvaartverzorging, ICT of mens en relaties. Dus voordat het zover is en de camera’s gaan aan, zitten er al wat uren aan redactiewerk op.

 

weinig glitter & glamour

Ruim voordat de eerstvolgende opnamedagen gepland staan gaan mijn tv-collega en ik druk met elkaar in overleg. “Wat is het onderwerp? Wat wil de kijker daarover weten? Wat weten ze al? Wat is leuk om te vragen?”; ongeveer zo gaat het aan de telefoon of via videobellen. Van het JENZ-team horen we wat de kok gaat maken, welke artiest komt optreden of er nog een kijkers-actie is die we moeten aankondigen. En dan… inlezen maar! Lang leve online research doen.

alles wordt uitvergroot

Op tv wordt alles uitvergroot. Je mimiek, je emoties, maar ook je looks. Dus je kleding, haar en make-up; alles moet kloppen. In de praktijk betekend dit voor mij als tv-presentatrice regelmatig naar mijn kledingsponsor voor de nieuwste outfits. Naar de kapper voor de juist haarkleur (geen grijze haren 😉 bijvoorbeeld). Maar ook met regelmaat naar de nagelstyliste en al dat soort uiterlijke verzorging. Voor ‘Op Zo’ndag’ houd ik van warme, kleurrijke kleding waar ik mijzelf lekker in moet voelen en die op tv écht van het scherm spat.

tv-werk: toppunt van multitasken

Vlak voor de opnames. Go! Omkleden, visagie in, laatste wijzigingen doornemen met de floormanager, naar onze gasten voor een korte doorloop en dan naar de studio. Kennis maken met de muzikant, even bij de kok kijken wat hij voor heerlijks in zijn potten en pannen heeft en de hele tv-crew staat weer op scherm. Microfoontje opspelden, via de in-ear de regisseur ‘in mijn oor’ en natuurlijk oog houden voor onze gasten, wat die zijn toch altijd een tikkeltje zenuwachtig van al die 8 (!!) camera’s om hen heen.

it's a wrap!

Cue cards voor onze neus, de laatste check op de looks van Danny of zijn kleding nog steeds goed zit. Mijn blik vol in de camera, al mijn aandacht gaat naar de kijker thuis of de viewer via internet. De regisseur klinkt in ons oor: “Zijn jullie er klaar voor?” Wij knikken instemmend in de camera en hij gaat verder: “Dan wens ik jullie veel plezier! 8, 7, 6, 5, 4,…” Iedere keer dat we opnemen en de camera’s gaan aan krijg ik heel even een warm gevoel: dit is waanzinnig om te doen!

wat kan ik voor je
presenteren?

Vertel het me. Mooi, want dan gaan we samenwerken!
Je kan me bellen of mailen. Of ga naar contact en dan kom je ook bij mij terecht. Ik ben benieuwd!

Neem contact op